Predsjednik Fife Gianni Infantino posjetit će Australiju u prosincu

Australski frustrirani dionici nogometa mogli bi se okupiti s predsjednikom Fife Gianni Infantinom kako bi svoje prigovore proslijedili sljedećeg mjeseca. Švicarsko-talijanski će prvi put otputovati u Australiju nakon što je izabran za visokog dužnosnika nogometa u veljači ove godine, a proveo je 5. prosinca u Sydneyu.

Infantino je u posjetu Australiji nakon što je primio osobni poziv šefa FFA Stevena Lowyja. , Očekivani itinerer, koji je u srijedu objavio nogometni savez Australije, uključivao je vrijeme za susret s lokalnim dužnosnicima kako bi Infantino “mogao podijeliti svoju viziju igre s širinom australske nogometne zajednice” .Predsjednik Gianni Infantino planira čišćenje transfera sustav Pročitajte više

Nejasno je hoće li moći donijeti svoju zabrinutost Infantinu.Klubovi A-Lige tvrde iza zatvorenih vrata FFA-u za neovisno upravljačko tijelo lige ili za veću zastupljenost u upravnom odboru FFA. Deset klubova bilo je dio agitacije u kojoj su dužnosnici Fife posjetili Australiju u rujnu, pitajući se o upravljačkim strukturama u FFA. dinamika u australskom nogometu.Hoće li Infantinov posjet igrati ulogu u oblikovanju tih rasprava, ostaje da se vidi.

Dok ste u Australiji, Infantino će također sudjelovati na okruglom stolu za nogometnu diplomaciju u Lowy Institutu za međunarodnu politiku, a očekuje se da će susreli se s dužnosnicima savezne vlade.

Australija je podržala jordanskog kandidata Princa Ali bin Al-Husseina na predsjedničkim izborima u Fifi u veljači, ali nije bila nezadovoljna izborom Infantina, s obzirom na njegovo obećanje da će reformirati organizaciju u skandalima. Međutim, čini se da se od njegovog izbora dogodilo malo reformiranja tijela sa sjedištem u Zürichu.Umjesto toga, proglašen je “ovisnicima” o privatnim zrakoplovima, imenovan je u Panama papirima koji je navodno financijski pogrešno postupao, te je optužen za odustajanje od obećanja da će Fifa učiniti transparentnijim od strane Princa Alija.

Infantino putuje u Australiju između dvaju drugih angažmana u regiji. On će 3. prosinca prisustvovati finalu Svjetskog kupa za žene ispod 20 godina u Papui Novoj Gvineji, prije odlaska na nogometni samit u Singapuru – uz dužnosnike FFA – nakon posjeta Sydneyu.

Rate this post