Kieran Modra, peterostruki paraolimpijski prvak, ubijen dok je vozio bicikl u Adelaideu

Australijski peterostruki osvajač paraolimpijske zlatne medalje Kieran Modra ubijen je dok se vozio biciklom sjeverno od Adelaidea.

Slabovidnog 47-godišnjaka automobil je u blizini Gawlera udario oko 7 sati ujutro Srijeda i umro na mjestu događaja, dok vozač nije ozlijeđen, ali je iz predostrožnosti prebačen u bolnicu.

Vjeruje se da se Modra, oženjen otac troje djece, vozio do Clare iz svoje kuće Hallett Cove kad je dogodila se nesreća.

Plivač i tandem biciklista Bet365 osvojili su pet zlatnih i pet brončanih medalja na osam Paraolimpijskih igara između 1988. i 2016. i dvije srebrne medalje na Igrama Commonwealtha 2014. u Glasgowu.

Kraljevsko društvo slijepih reklo je da je Modra bio “dugogodišnji navijač i prijatelj”.

“Naše misli i sućut su s njegovom suprugom Kerry i obitelji Modra u ovom teškom trenutku”, rekla je grupa na Facebooku post.

Modra je 2014. godine odlikovana australskim članom Reda za usluge športskim osobama i osobama s oštećenim vidom. pravda za Walkerove skupove proširila se na Canberru i Darwina Pročitajte više

Jedno od četvero djece, rođeno je u Port Lincolnu i odraslo na farmi prije pohađanja srednje škole u Adelaideu.

Njegova mlađa sestra Tania osvojila je dvije zlatne medalje kao tandemski biciklistički pilot na Paraolimpijskim igrama u Sydneyu 2000.

Modrina smrt dovodi do naplate cestarine u Južnoj Australiji na 97 za 2019. godinu, uključujući sedam smrtnih slučajeva u prošlom tjednu.Istodobno prošle godine, cestarina je iznosila 63.

Nadzornik Bob Gray, službenik zadužen za podružnicu prometnih usluga, rekao je da je prerano za utvrđivanje uzroka pada.

“To je apsolutna tragedija za ljude koji su ostavljeni, ne samo za Bet365 osobom koja je pogođena”, rekao je novinarima u srijedu.

“To je samo još jedna tragedija koja nam je bespotrebno stavljena da dogodila se na našim cestama. ”

Gray je rekao da ispitivanje droga i alkohola još nije vraćeno te da nije bilo jasno hoće li vozač koji je nad njim optužen.

Rate this post