Floyd Mayweather i DJ Khaled novčano su kažnjeni zbog promocije kriptovaluta

Bokser Floyd Mayweather i glazbeni producent DJ Khaled novčano su kažnjeni zbog nezakonitog oglašavanja kriptovaluta.

Njih dvojica su se složili platiti zajedničkih 767.500 dolara novčanih kazni i penala, izvijestila je Komisija za vrijednosne papire i vrijednosne papire (SEC) stoji u izjavi u četvrtak. Nisu ni priznali ni demantirali optužbe regulatora.

Prema SEC-u, Mayweather i Khaled nisu otkrili plaćanja iz tri početne ponude novčića (ICO-a) u kojima se nova valuta prodaje ulagačima.

Mayweather je primio 100.000 USD, a Khaled 50.000 USD za promociju ICO-a od kripto valute tvrtke Centra Tech. Khaled je ponudu nazvao “Izmjenom igara” na društvenim medijima, dok su Mayweatherine promocije “uključile poruku svojim sljedbenicima na Twitteru da Centra ICO” započinje za nekoliko sati.Nabavite svoje prije nego što se rasprodaju, ja imam svoj…’, rekao je SEC. Zašto je Floyd Mayweather tako dosadan? Pročitajte više

Bokser – koga Forbes vredi 285 milijuna dolara – upotrijebio je Instagram za promociju ICO-a svojim 22,3 milijuna sljedbenika i rekao svojim sljedbenicima 7,85 milijuna na Twitteru: “Od sada me možete nazvati Floyd Crypto Mayweather.” SEC je utvrdio da Mayweather nije otkrio da mu je plaćeno 200.000 dolara za promociju ostala dva ICO-a.

Promocije su uslijedile nakon izvještaja iz 2017. godine upozoravajući da kovanice prodane kao ICO-i mogu biti klasificirane kao vrijednosni papiri i da svatko tko prodaje ili promovira oni bi se trebali pridržavati saveznih zakona o vrijednosnim papirima koji nalažu svima koji promoviraju prodaju otkrivaju svoje financijske odnose s tvrtkom. Facebook Twitter Pinterest DJ Khaled pristao je platiti 150.275 dolara kazne.Fotografija: Danny Moloshok / Reuters

Mayweather je pristao platiti 614.775 dolara za podmirivanje troškova SEC-a. Khaled je pristao platiti 150.275 dolara kazne.Mayweather se složio da neće promovirati nikakve vrijednosne papire, digitalne ili druge, tri godine, a Khaled, kojeg Forbes procjenjuje na 27 milijuna dolara, pristao je na sličnu zabranu dvije godine.

„Ovi slučajevi ističu važnost pune objavljivanje za investitore “, rekla je sugovornica odjela za provedbu zakona Stephanie Avakian. „Bez objavljivanja objava o plaćanju, čini se da ICwe promocije Mayweather i Khaled mogu biti nepristrane, umjesto da su plaćene odobrenja.“ donosite odluke na temelju odobrenja slavnih “, rekao je Steven Peikin, drugi sureditelj odjela. “Utjecaji na društvenim medijima često su plaćeni promotori, a ne investicijski profesionalci, pa bi vrijednosni papiri koje oni izdaju, bez obzira na to jesu li izdani korištenjem tradicionalnih certifikata ili na blockchainu, mogli biti prijevara.”

ured južne četvrti New Yorka podnio je paralelne kaznene prijave protiv para.

Rate this post