Roberto Martínez: postoje znaci koji sam zaradio priliku da vozim Everton naprijed

Zloslutni poraz vodio je Roberto Martínez da pokuša pokazati da može, zapravo, izgraditi snažnu obranu. Ukazujući na pozitivne rezultate usred ovog 2-1 gubitka protiv Manchester Uniteda i napretka koje je smatrao Evertonom tijekom trogodišnjeg mandata, Španjolac je trubljao od pristaša navijača koji ga žele potisnuti i izjavio da zaslužuje dopuštenje da ” vozi klub naprijed “, čineći” velike poteze “ovog ljeta, zahvaljujući novoj financijskoj potpori kluba. Anthony Martial uzima Manchester United prošli Everton do posljednjeg zadnjeg. Pročitajte više

Ova polufinalna eliminacija slijedeći izlaz u istoj fazi Capital One kup, ostavlja Everton s malo za igranje za ovu sezonu, osim izbjegavanja drugog uspjeha u donjem poluvremenu Premier lige.To je situacija koju mnogi njihovi fanovi smatraju neprihvatljivim za momčad koju je menadžer opisao kao klub najboljih u generaciji. Farhad Moshiri, iranski milijarder koji je prošli mjesec kupio 49,9 posto udjela u Evertonu, također ima veće ciljeve od toga, ali Martínez, koji redovito razgovara s Moshirima, tvrdi kako je pokazao da može ispuniti ambicije kluba.

“Samo želim vjerovati, s radom koje sam učinio zadnje tri godine, postoje naznake da se približavamo izazovima za srebrnu industriju i gdje bi trebao biti Everton”, rekao je. “Razvili smo mlade igrače, dali im veliku ulogu i reagirali, pokazali karakter, njuh i vožnju na najvećoj nogometnoj areni.” U prvoj sezoni imali smo rekordni broj bodova u klubu Premier League i drugo iskustvo Europe.Dali smo mladim igračima velike uloge i nisu uložili novac, ali upravljali imovinom. Bili smo vrlo nepravedno zaustavljeni od toga da smo bili u finalu lige i da to nikada ne prestaje da želimo doći u Wembley. Postoje znaci u tri godine mogla sam zaraditi priliku da vozim klub naprijed i siguran sam da možemo ispuniti naša očekivanja. Ja sam jako povezan s njom. “Martínez je rekao da će uz podršku Moshiri moći preuzeti klub na visine koje nisu dostigle godinama. “Uvođenje novog dioničara donosi drugačiji pristup novoj ekipi. Imamo financije da se natječu s nekim unutar pravila fair playa. To može biti samo pomoć. Ne vidim nikakav drugi način. “Teškoća je izgradnja momčadi bez novca koje su ostale momčadi imale dok se bore za iste ciljeve koje imate.Dolazak novog dioničara je sjajan, pozitivne vijesti za budućnost i pomaže vam da izgradite ekipe.

“Jasno, na kraju sezone morat ćemo napraviti velike poteze i pobrinuti se da započnemo sezonu s jakim timom koji je spreman boriti se i igrati na način na koji moramo igrati. [Moshirinova] vizija je postati pobjednička ekipa i dovesti Everton na mjesto gdje svi mi to želimo. To ide u nogometni stil.To je zajednička vizija. “Na pitanje koliko je siguran da će i dalje biti Evertonov menadžer došao ljeto, Martínez je odgovorio:” Tražite pogrešnog čovjeka. “Spanjolski je rekao da je srce od srca iskustva Evertonovog dvostruko-naslovnog menadžera, pokojnog Howarda Kendalla, kao i poboljšanja drugog poluvremena u Wembleyju, što možda nije bilo bez ploda ako Romelu Lukaku nije imao kaznu koju je David de Gea spasio prije Krista Manipulacija je izjednačena s vlastitim ciljem, a Anthony Martial nanio je ubojit udarac u vrijeme zaustavljanja. “Izvučem inspiraciju velikih i velikih figura iz našeg nogometnog kluba – a nitko osim Howarda Kendalla koji je uvijek govorio kao nogometni klub na koji na najbolji mogući način reagiramo “, rekao je Martínez, odlučan da ostane pozitivan. “Suočavanje s nedaćama [protiv United] naše drugo poluvrijeme nastupa upravo to.To je bio dominantan kao što ste mogli vidjeti u polufinalu protiv momčadi kao što je Manchester United.

“Bez našeg najboljeg ne možemo ući u ritam u prvoj polovici i pokazali smo nevjerojatnu zrelost i Druga polovica je to – povjerenje, uvjerenje i brz nogomet s prijetnjom napada. Propustili smo novčanu kaznu i to nikada nije utjecalo na nas. Dopuštanje u ozljedu vrijeme je veliki udarac koji nismo zaslužili. Drago mi je što su igrači predstavljali naš nogometni klub na način na koji znamo da mogu u drugoj polovici. Uživali su u nogometu. “United je uživao više.Sigurno su bili poticajni znakovi za stranu Louisa van Gaala, pogotovo onu divovsku potragu mladih napadača poput Martiala i Marcus Rashford, ali starije glave znaju da je prerano za čvrste prijave. “Ne želim biti odveden”, rekao je Michael Carrick. “Prije dva tjedna sve je bilo katastrofa (nakon gubitka 3-0 u Tottenhamu) i to ne mijenja cijelu stvar. Znamo gdje se nalazimo kao tim i klub. Znamo da moramo poboljšati, naravno da radimo. Moramo opet biti na vrhu lige. To se neće promijeniti tijekom narednih nekoliko tjedana.Vrijeme će vam reći kako to ide, ali trebamo snažnu završnicu u ligi, a zatim se vratiti u Wembley i učiniti sve ponovno. “Pobjednički konačni će biti veliki poticaj ovoj uglavnom mladoj ekipi. “Ne možete objasniti što donosi trofej”, rekao je Carrick, prije nego što je to učinio upravo to. “To donosi uvjerenje, povjerenje. Dobivamo dobar timski duh. “Da, imali smo uspone i padove tijekom posljednje dvije ili tri godine, a stvari nisu sasvim radile kako bismo to željeli, ali ste morao bi vjerovati i nastaviti se truditi poboljšati, a osvajanje trofeja bi svakome podizao. Nadam se da bi to mogao biti početak. “

Rate this post