Počela je budućnost češkog biciklizma. Njegovo je ime Petr Vakoč

Obitelji Štybarových vikendom tijekom češkog Biciklizam Tour upita: “Hoćeš li me odvesti kući nakon utrke, kada je vozeći se kroz Prag?”

Međutim, ako je smeće pronašao…

„Pa ipak ići vlakom”, uvjeravao je.

Skromnost je jedna od osobina po kojoj je 23-godišnji Petr Vakoč mnogo poštovati. Da, upravo je osvojio najveću utrku češke pozornice. No, zvjezdani načini to ne čine.

“Skroman, pametan, dobro obrazovan, s savršenom obiteljskom pozadinom, jezično opremljen.I na temelju naroda „, obilježava Rene Andrle, do kraja 2013. godine njegov atletski direktor u farmi Etixxu.

Već postoje privukla pobjede pažnju cijelog Slovačkoj i oko Madridu vrh osvojio srebrnu medalju na Europskom prvenstvu do 23 godine.

Andrle jer Vakoč preporučuje Patrick Lefevere, voditelj prvodivizního Etixxu. Oklijevao je. „Petar je imao ponudu iz Lampre i upitao ga Movistar. Njegov talent je očito. Stranica ne bi trebali „, kaže Andrle.

Danas Lefevere sigurno požaliti da nakon Češka mladić konačno postignut. No, imao je u proljeće ove godine produljila ugovor za još dvije godine.

Vakoč još Etixxu uglavnom pomogao. Njegove usluge poštovati zvijezde Cavendish, Kwiatkowski i Uran.Također je diplomirao sa svojim kolumbijskim penjačem u svibnju svoju prvu trotjednu utrku, talijanski Giro. Ali istodobno, ako dobije priliku da ide na utrku, znat će o sebi. “Petar je okrutan prema svom položaju. Ne želi biti samo domaća “, kaže Andrle. Prošle je godine osvojio solo skok pozornice oko Poljske i postao akademski svjetski prvak. Tako je ove godine napravio svoju europsku broncu, pobijedivši i Boonen i Terpstrus, poznate kolege iz Etixxa koji su krenuli za svoje reprezentacije.

“U Baku smo podredili Petra na taktiku cijelog češkog tima”, prisjeća se trener Tomáš Konečný. “Ostali momci žrtvovali su za njega i on je uspio prodati što je mogao”. Odmah je preuzeo kontrolu nad domaćim prvenstvom Leopolda Könige.Sat vremena nakon što je čestitao putem telefona i oduševljen Lefevere i uvjerio ga da je tvrtka Vermarc, tvorac džemperi, sljedeći dan će početi raditi na New Jersey Vakočově Češkoj prvaka. „Kada sam došao, imao sam zadovoljstvo ga kao rođendanski poklon”, rekao je on.

U nedjelju, također stigao do prve faze pobjedu u prvodivizním Etixxu. “Fantastičan osjećaj. Možda je najveći uspjeh u mojoj karijeri „ispričao ciljeve Češka Biciklizam Tour

Andrle naglašava Vakočovu očito trkaći inteligenciju.” On zna što želi i što treba učiniti „Thomas Završni dodaje:”. To je u mojoj glavi poravnati i može čitati utrku. „

To se također odražava u kritičnom trenutku tijekom subotnje fazi kraljevske Češkoj Biciklizam Tour.U završnom krugu u Sternberg imao je suigrač i utrka lider Stybar grčeve, kao i Serra, drugi jahač Etixxu – a Jan Bárta od Bory već gotovo odjevena u ružičastu vođa Jersey.

Vakoč također bori sa grčevima u tom trenutku izgubio na Bart skupini od pola minute, ali to na zadnjem kilometru odvukao i spasio ga za njegovu momčad u vodstvo u utrci.

STUPNÝ VÍTĚZŮ. Najbolje od Češke Biciklizam Tour usred ukupni pobjednik Peter Vakoč, ostavio drugi Jan Barta, odmah zatim treću Zdenek Stybar.

Vrijedi za specijalista, tko zna gotovo sve.Mnogi ga vide u narednim godinama kao elitni vozač za smiješne klasike ili tjedne utrke. “Neće biti nedovršeni penjač za trotjednu Grand Tour kao što su Kreuziger ili König”, kaže Andrle.

Međutim, Konečný je rekao: “Još je jako mlad, on se razvija. Na češkoj turneji pokazao je da može i jahati u brdima. Također može i jahati vozaču koji će uspjeti na Grand Touru. ”

Rečenica da je Petra Vakoč češki čovjek za budućnost vrlo je česta u posljednje vrijeme.

“A budućnost je već počela”, kaže Konečný nakon pobjednika Praga omladinske turneje na Češkoj biciklističkoj utrci.

Rate this post