Atleteres olympiske ånd er bare håp om å innløse de sullied Rio 2016-spillene

Ringene beholder fortsatt sin allure. Til tross for de russiske dopingåpningene som har ytterligere ødelagt verdens tro på det de skal vitne til.

Til tross for det økonomiske og politiske kaoset som har oppslukt Brasil siden det vant retten til å være vertskap for spillene i 2009 på en tid da det var en kommende supermakt.Til tross for fornemmelsen til tider at både byen og Den internasjonale olympiske komité selv tettere på randen av kaos. Olympiske arrangører påkaller MacGyver for å beskrive åpenhetsåpning.

Til tross for kostnadsbesparende og siste- minutters kryptering for å stryke ut kinks i dressingen som vil dekke midlertidige arenaer som hadde Rio 2016s hode talsmann, og muntert fortalt alle interesserte å “feste sikkerhetsbelter” for det som vil være en humpete, men uten tvil spennende tur.

Til tross for alt dette har tilstrømningen av mer enn 10 500 utøvere fra 206 land økt pulsen til selv den mest spennende søken etter byer. Som Juliana Barbassa påpeker i sin utmerkede redegjørelse for Rio’s allure og utfordringer , Dancing med djevelen i Guds by, Cariocas har en setning for alt som er bygget for fremmede øyne, men av liten bruk til lokalbefolkningen.

Målet for organisasjonskomiteen og for Rio’s thrusting borgmester Eduardo Paes, wi Må være å bevise for sitt eget folk at verdens ultimate sportslige jamboree ikke bare er “para inglês ver” – for den engelske å se.

Denne byen av ekstremer, hvor stor rikdom sameksisterer kinn av jowl med Bet365 fattigdom og den fantastiske beliggenheten gjemmer en smuldrende infrastruktur, er på mange måter en egnet setting for en spill som står ved korsveien.

Innenfor boblen, går journalister og tjenestemenn nedover olympiske baner i trenere og bråler om rynker på veien.

Utover det må arrangørene kutte gjennom den forståelige kynisme og likegyldighet av sitt eget publikum til en sportsbegivenhet som ikke rammer hjertet av den brasilianske psyken i den måten at VM gjorde.

En ny meningsmåling fant at bare 16% av brasilianerne var entusiastiske om spillene, mens 51% hadde ingen interesse i dem.For at spillene skal lykkes på sine egne vilkår, må de overbevise Cariocas, som ikke er kjent for deres reticens, for å bli med i festen. Facebook Twitter Pinterest En 49er-klasse skiff i action mot baksiden av Copacabana-stranden og Kristus Forløseren før Rio-OL.Foto: Clive Mason / Getty Images

Stemningen har ikke blitt hjulpet av det dype teppet av kynisme som har slått seg på sport i kjølvannet av den russiske dopingskandalen og den lange halen av Bet365 velkomstbonus odds relaterte problemer rundt verdensport og måten den styres på. Gjennom sin shambolske, forvirrende håndtering av etterdyrelsen av professor Richard McLarens rapport til systemisk statsstøttet russisk doping, har IOC glibly opprettholdt at det har atleternes interesser i hjertet .

Likevel, som sine 85 medlemmer møttes for sin tradisjonelle pre-spill-snakkesalong i high-end Windsor Oceânico, var det lite tegn på at de forsto omfanget av utfordringen som sto for selve sjelen til deres bevegelse senter og kontant ku. Pusset av kunnskapen om at IOC sitter på reserver på 874 millioner dollar og nylig signert en $ 7,65 milliarder avtale med NBC, pluss kanskje den hyggelige tanken på sine egne per diems opp til $ 900 om dagen, politiet i stedet og plottet.

I en scene Det kunne ha blitt strålet inn fra Kreml, IOC-presidenten, Thomas Bach, ba om et offentlig show av hender til støtte for den holdning det har tatt mot Russland i motsetning til uovervinnelig bevis på statsstøttet utroskap. Beskytterens syn på Rio-OL: Opphøyede idealer møter en grubbierverdi | Redaksjonell Les mer

Hensyn til hvorvidt lojalitet til deres leder forventes å fortsette å stige opp i det kompliserte hierarkiet i den olympiske bevegelsen, økte alle sammen med en hånd.

Bare den britiske tidligere skjelettskytten Adam Pengilly, hvis eget medlemskap er tidsbegrenset av sin rolle som idrettsrepresentant, rakte opp sin hånd i opposisjon.

Det brasilianske samfunnets overlag har på noen måter mønstret modellen som har opprettholdt FIFA og IOC, og de cascading lagene av internasjonale sportsforbund som ligger under dem.

Det var João Havelange, som ga navnet sitt til stadion hvor atletikken vil finne sted, som introduserte å FIFA den flytende brasilianske forretningsvirksomheten som forvirrer personlige, politiske og bedriftsmidler og interesser inntil de blir alt annet enn uutslettelig.

Nylige skandaler har vært en påminnelse om at IOC tilsynelatende har flere regler og forskrifter enn Det er freewheeling, ødelagt fotballkup synd, men at det er på mange måter kuttet av samme klut. Etter å ha våknet om fred, beretter Rio 2016-komiteen i siste øyeblikk panikk for å forberede seg på spillene og slapper seg på ryggen for å introdusere Fem nye idretter til tidsplanen for Tokyo 2020, arkiverte IOC-medlemmene seg ut på natten for sine middager og deres mottakelser.

I deres nysgjerrige parallelle univers gjorde de det i en verden hvor alt var bra, og de kan se frem til lanseringen av sin egen dedikerte olympiske kanal, hvor Los Angeles og Paris går på hodet for å være vert for OL i 2024, og hvor de kunne føle seg verdige og varme om innføringen av et flyktningeteam.

De flyttet også for å skyte budbringeren, og skyllet på Wada for å levere de dårlige nyhetene om Russland til døren på tvers av spillene.

Bachs pressekonferanse ble igjen dominert av spørsmål om russisk doping og shambolic-prosedyren som har forlatt hundrevis av utøvere som uten tvil ikke burde ha har vært der i første omgang i en tilstand av limbo.Rios siste øyeblikk forberedelser til de olympiske leker – foto essay Les mer

Han sa at han kunne se inn i atletene med en ren samvittighet å veie argumenter forsiktig.Men det var noen av de idrettsutøvere som mest eloquently kuttet for å få tak i hans problemer.

OL må stå for noe. Det kan ikke alt handler om penger. Folk trenger å stole på det som at de for eksempel stolte på Lance Armstrong, og da ble mitt hjerte brutt, alles hjerter ble ødelagt av denne tingen, “sa Pete Reed, den britiske roveren som sikte på sin tredje gullmedalje. </P >

“Det blir barn som ser på OL, og hvis de tenker:” Er de, er de ikke? Er dette virkelig? ‘Så hva er vi?Jeg er ekte og vi er ekte, “sa han langsomt og forsiktig, stående på kanten av den glitrende Lagoa på roenstedet, som med sine problemer med vannkvalitet og fantastisk innstilling synes å inkapslere paradoksene i Rio’s Games.

“Vi gjør ikke dette for penger, vi snakker ikke for å vinne og få disse forestillingene. En av tingene vi ønsker å gjøre er å inspirere ungdommene, og derfor slår disse slags historier våre hjerter. Jeg tror at IOC har gjort feil anrop. ”

Reed kuttes til hjertet av saken. Det for alle fogeyish prøver å pimp opp spillene ved å legge til skateboarding og surfing til programmet, hvis publikum taper tro på hva som er før dem, vil de til slutt smelte bort.

Ikke for første gang, at trykket overføres til atletenees skuldre.Når fredagens kuttpris, men kreative åpningsseremoni er ute av veien, vil oppmerksomheten bli til de sportslige stedene som er spredt over Rio i henhold til den ambisiøse planen smidd i den hvite varmen av optimisme i 2009. Facebook Twitter Pinterest Arbeidstakere som setter plasser i stativene til stranden volleyball stadion på Copacabana stranden dagen før starten av OL.Foto: Tom Jenkins for vaktmesteren

Til flyktningenes team, hvis historier ikke kan hjelpe, men røre sjelen til tross for den rådende kynismen, til skuespillets skuespiller som la ned Copacabana i en opprør av farger og støy på lørdag , til dem for hvem dette alltid vil være toppen av deres sportslige liv.

For bedre eller verre suksessen til spillene, garantert å se fantastisk ut mot den naturlige skjønnheten i Rio strender og fjell som vil gi Tracey Crouch, den britiske sportsministeren i en regjering som har bevilget en investering på £ 350m, igjen en gang uten tvil kanalisert seg til å vinne så mange medaljer som mulig, var den perfekte bakteppet for verdens fjernsynskameraer. insisterer på at når spillene begynner, vil de veve deres magi.

For henne har den brune medaljen som de britiske medaljene har en samfunnsmessig og inspirerende verdi utover deres sportslige verdier, avhengig av det. David Squires på…forberedelser til de olympiske leker i 2016 Les mer

“Jeg tror at når spillene starter, vil alle problemene som med rette vært oppmerksom på, bli sideproblemer, og folk vil begynne å fokusere på hva som skjer i spillestedene i løpet av de neste to ukene, sa Crouch, som hadde tilbrakt den forrige kvelden med 120 medlemmer av det britiske laget, Princess Anne og Sebastian Coe på det spektakulære britiske husstedet som ble ansatt til stor bekostning for å vinne maksimal fordel på diplomatiske og handelsmessige vilkår fra det stor investering.

Mario Andrada, talsmannen Rio 2016, liker å argumentere for at i å parre ned deres spill, har Brasil uvitende tatt seg av en ny modell av den typen som Bach i sin halvbakke Agenda 2020-visjonen hadde.Tiden vil fortelle om det er et tilfelle han fortsatt er i stand til å gjøre, kom i avslutningsseremonien.

Sannheten er at ingen i Rio eller hinsides ville ha valgt en reise som har vært så farlig og kvelget med trafikk som et rush hour forsøk på å reise 20km oppover kysten, forbi stripe kjøpesentre og high-end høye stiger som henter Miami mer enn Rio, til olympiske parken.

For nå vil verden fortsatt stille i håp om å være forferdelig og villig til Rio å lykkes, selv om den holder nesen på IOCs antics.

Men mens innsatsene er høye for Rio, er de høyere fortsatt for de ofte selvforstyrrende OL bevegelse. Under Jesu blikk gjenløser spillene selv, sullied av de som skal være nærende, vil stole på de atletene som belyser sine høye idealer for å levere innløsning.

Rate this post