IOC säger att 70% av det ursprungliga ryska laget Bet365 kommer att tävla i Rio Olympics

Den internationella olympiska kommittén har bekräftat att 271 ryska idrottare kommer att tävla i OS i Rio, en siffra som kommer att provocera upprörande från dem som argumenterade för ett filtförbud i kölvattnet av statliga sponsrade dopinguppeningar. Richards McLaren anklagar IOC för att förvrida doping fynd Läs mer

Även om IOC bekräftade beslutet från en trepartspanel som utses för att Bet365 granska de enskilda idrottsförbundens inlagor, kunde domstolen för skiljeförfarande för idrott upp till ett dussin mer läggas till till den totala.

“Granskningspanelen baserade sin granskning på de internationella federationernas beslut i samband med varje enskild idrottares inträde i deras motsvarande idrott, som endast tog hänsyn till tillförlitliga, lämpliga internationella test och specifika idrotters sport och dess regler, för att säkerställa lika villkor, säger IOC.

Den ryska lagets ursprungliga storlek var 389.De flesta federationer viftade flertalet av sina konkurrenter genom att endast sport, rodd, tyngdlyftning och paddling tog en starkare ställning.

Casen sade en IOC-regel som hindrar ryska idrottare med en tidigare Bet365 dopingförfattning från konkurrerande var oöverstiglig och kunde öppna dörren för upp till 12 idrottare att överklaga sina förbud, däribland simmaren Yuliya Efimova.

Juridiska experter hade varnat för att sanktionen, som hade kunnat fastställas på grundval av en erbjudandet av ryssarna sex månader tidigare, kunde inte verkställas.

Idrottare från andra länder som har tjänat tidigare förbud, som den amerikanska sprinteren Justin Gatlin, kan konkurrera.En tidigare Cas-dom i 2011 hävdade att så kallad “dubbel fara” inte kunde verkställas.

Cas sade att regeln “respekterar idrottarnas rätt till naturlig rättvisa”. Domstolsbeslutet kom i överklagande av två ryska roddare, Anastasia Karabelshivo och Ivan Podshivalov, som fick tvååriga dopningsförbud 2008. Alexander Zhukov, chef för Rysslands olympiska kommitté, sade att majoriteten av sporten hade sin kvot av ryska idrottare accepterade i sin helhet.Han sa att fulla lag godkändes i flera sporter, inklusive badminton, boxning, judo och Bet365 spelbolag bonus volleyboll. Problemet har dominerat uppbyggnaden av Rio Games i kölvattnet av professor Richard McLarens dömande Wada-uppdragsrapport i systemisk statssponsorerad dopning över majoriteten av olympiska sporter. Många regeringar och nationella anti-dopingorganisationer krävde ett förbud mot blanket, men IOC valde istället att låta enskilda federationer besluta innan de lade sina listor framför en tre-persons panel. Endast atletik, rodd, tyngdlyftning och paddling har bannat betydande antal ryska idrottare. Athletes olympiska anda är bara hopp om att lösa in sullied Rio 2016-spel Läs mer

p> På kvällen till öppningsceremonin insisterade Bach – vars länkar till Vladimir Putin – att han var bekväm med den inställning som IOC hade tagit.

När du fattar ett så svårt beslut och måste väga alla argument, när du funderar över det se argument, då i slutändan måste du ta ner det för dig själv till en punkt som leder till ditt beslut och måste vara en ledande princip “, sa han. “För mig, efter det här beslutet måste du kunna titta på alla idrottarnas ögon och under mina många besök i byn här i Rio har jag tittat på många idrottarnas ögon.”

Professor McLaren har anklagat IOC för att förvränga sina fynd, men Bach försvarade processen, som lämnade de ryska idrottare som reser i limbo fram till OS-OS.

“I tycker att det här är ett mycket grundligt, strikt och tydligt förfarande, och du kommer att se resultaten av de enskilda analyserna och om tillämpningen av rättvisa för att säkerställa lika villkor här på de olympiska spelen, säger han.Som han har sedan sagans början sa han att, medan oskuldsförmodningen hade blivit omvänd, “tillåter naturliga rättvisa inte oss att beröva människor rätten att bevisa sin oskuld”.

Bach pekade till det nästan enhälliga stödet han fick från medlemmarna över IOC-beslutet, med bara Storbritanniens Adam Pengilly rösta emot. “Jag respekterar alla idrottare som kan ha en annan åsikt men jag kan se rakt in i hans eller hennes ögon eftersom vi har fattat vårt beslut med ett mycket gott samvete,” sade Bach.

Tyska, som blev president för IOC i 2013 hävdade att genom att tillåta ryska idrottare att konkurrera på spelen skulle de fungera som ett exempel för andra. “Med detta respekt för enskild rättvisa kan vi också skicka ett mycket tydligt budskap för att rena idrottare och att särskilt i Ryssland, säger han.

“Du kan vara ren utanför detta system.Om du är ren är du respekterad och belönad och du kan följa den olympiska drömmen som en ren idrottsman. Vi vill visa dem om du är ren, du är mycket bättre och kan delta i spelen som en respekterad idrottsman. “En framställan som kallar IOC att vända sitt beslut om att inte låta whistlebloweren Yulia Stepanova konkurrera har samlat mer än 240 000 signaturer men det förefaller lite risk för förändrad position.

Rate this post