Temba Bavuma részesül Dél-Afrika reformok, de mások is küzdenek

Egy blokk fel Bavuma háza, a sarkán Washington és Harlem sugárút, Thami Tsolekile lakóhelye. Bavuma és Tsolekile kettő a hét fekete afrikaiakat képviselte Dél-Afrika Test krikett, mivel a visszafogadás és az egyetlenek, akik nem a gyors bowlers. Nem véletlen voltak nevelve ugyanazon a környéken. Alján Washington Street Langa Cricket Club, a klub, hogy is Bet365 készített néhány franchise cricketers.

A futball mindig is a legnépszerűbb sport a települések, áthajtani Langa és akkor valószínűleg Majd megzavarják egy utcai krikett mérkőzés.A játék gyökerei Fokváros legrégebbi település nyúlik vissza évtizedek elmúlt az idő, Ben Malamba a Langa lakos, aki bejárta Kenya 1958-ban egy nem faji gazella csapat kapitánya Basil D’Oliveira. Tsolekile nagyapja Hlubi Zibi képviselők Western Province míg Bavuma nőtt fel a szárnyai alá a három Bet365 ( alternativ link ) nagybácsik, akik játszottak a különböző szinteken. „Mindig csak dobott tanácsot így biztos vagyok benne leszek a tárgyaláson őket ma este,” Bavuma mondta, miután lett az első fekete-afrikai gólt egy évszázaddal Dél-Afrikában.

Bavuma útját származó Langa, hogy Newlands tan szükséges több, mint egy helyi klub és néhány családi tanácsot.A fiú egy újságíró, aki született egy kispolgári család 1990-ben, abban az évben Nelson Mandela szabadon engedték a börtönből. A növekvő egyenlőség az ország azt jelentette, hogy tud részt venni a dél-afrikai College iskolák, egy teljesen fehér intézmény a sötét napjaiban apartheid. Amikor Bavuma 13 apja, Vuyo, munkát kapott egy johannesburgi újság és a család költözött északra, ahol Bavuma Jr kapott középfokú tanulmányait Szent Dávid, a másik tetején magániskolába.Az utolsó évben ő lett az első fekete-afrikai a Pest régióban, hogy az SA iskolák oldala, ami neki abban, hogy a Bet365 krikett válhat több, mint egy szenvedély.

Bár Makhaya Ntini maradt az egyetlen fekete-afrikai rendszeresen a Proteas oldalán akkori Bavuma talált rengeteg fekete mentorok Pest. Az 2008-ben készült az első osztályú debütáló a tartomány, edzője Lawrence Mahatlane egy Soweto bátor, aki felügyeli majd a dél-afrikai védelmi A-19-es világbajnokság kezdődik ebben a hónapban.A következő szezonban Geoffrey Toyana, másik termék Soweto költözött állását Easterns átvenni a Pest.

A balkezes batsman az 1990-es és 2000-es Toyana úttörő volt, amikor szinte minden fekete tartományi cricketers voltak bowlers. Egy lelkes karakter, aki már végzett a vezetőedző a Lions, a Johannesburg-alapú franchise, ő felügyelte Bavuma felemelkedése a ranglétrán. Az előző szezonban a Lions Bet365 könnyedén nyerte meg Sunfoil sorozat, Dél-Afrika premier első osztályú verseny, a Bavuma pontozási 555 fut hét mérkőzést átlagosan 69,37. „Az első benyomások a Temba volt, hogy ő elég rövid, de egy bátor kisfiú.Harcos – nem fél a labdától – mondta Toyana. De a legnagyobb dolog számomra az ő munkahelyi etikája. Vannak esetek, amikor otthon ülök, és kapok egy hívást, és azt mondom: “Nem, Temba, szakítson. Házas vagyok; A feleségemmel is időt kell töltenem. “És azt mondja:” Nem, jöjjön edzője, jöjjön! “Valószínű, hogy a hálóba és a denevérekbe jutok, amíg a karomat elrontja.” Miért kopogtat a krikett A Facebook és a BuzzFeed szereti a hat | Emma John Bővebben

A CSA irányelvei, amelyek hat színes játékossal rendelkeznek, beleértve a három fekete afrikánt, a hazai mobil sportfogadás krikettben, az, hogy ezeknek a játékosoknak a jelenléte ösztönözheti a következő generációt.Kevesen vitatják után Bavuma érzelmi feat. „Megnéztem a gyerekeket ma itt a KFC esemény ebédidőben és ezeknek a fele gyerek Bet365 származik Langa és ezek többsége gyerek tudja a nevem, így ha megyek vissza Langa most már tudom, megyek, hogy azok a gyerekek rohangálnak nekem,”mondta.

De ez több, mint az ő befolyása viszont azok a gyerekek, a szakmai cricketers. Több mint fele a fekete gyerekek szegénységben nőnek fel, és a legtöbb állami iskolák nem krikettezni. Nem volt véletlen, hogy Bavuma és Kagiso Rabada, a jelenlegi fáklyavivőt származott középosztálybeli családok, és részt Bet365 vett a magániskolák kiváló létesítményekkel.Mire a legtöbb fekete cricketers elhagyják az iskolát, mert túl hátrányos, hogy utolérjék a fehérek.

CSA megpróbálták megakadályozni a szakadék a közelmúltban létrehozásával 11 regionális teljesítmény központok és 46 kerékagy klubok szerte az országban, hogy néhány hasznos szolgáltatások és formai feltételeket struktúrák szívesen cricketers a hátrányos területeken. Ez csak a kezdet, bár egyik, hogy jön több mint két évtized után Dél-Afrikában elért többségi szabály. Bavuma a helycsere már meggyulladt nemzetközi karrierje és inspirálta a nemzet, hanem a dél-afrikai utazás reprezentatív krikett-válogatott még hosszú út áll előttünk.

Rate this post